Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

sâmbătă, 12 februarie 2011

Pui cu ciuperci si smantana

N-am facut de mult timp pui cu ciuperci si smantana si  tot vorbind de ciuperci in ultima vreme mi-am amintit de reteta asta.
Ingredientele sunt:
   ciuperci (6 mari sau daca aveti mici puneti mai multe), 2-3 buc. piept de pui dezosat si fara piele, 1 cutiuta de smantana pentru gatit ( daca nu aveti din aceasta merge si smantana de care aveti voi pe acasa), 2-3 cepe medii , niste patrunjel verde, sare, piper, 1 pahar de apa, ulei si putina faina.
   Prepararea:
     Incepem prin a spala pieptul de pui si a-l taia cuburi. Curatam ceapa si o taiem solzisori. Curatam si ciupercile de pielita, le trecem pe sub un jet de apa si le taiam. Eu le-am facut cuburi, voi puteti sa le taiati pe lung ca sa li se vada forma aia frumoasa :) . Punem la incins ulei intr-o tigaie adanca si aruncam acolo pieptul de pui.
    Il saram si piperam si il tinem in tigaie pana cand e fript. Il scoatem din tigaie si il punem intr-un bol. In aceeasi tigaie, in acelasi ulei in care a fript si puiul punem ceapa taiata solzisori si o lasam acolo pana devine transparenta:
  
      Cand s-a fript si ceapa adaugam ciupercile:
  Le lasam sa se friga putin dupa care punem inapoi in tigaie bucatile de pui:
Punem apa si lasam sa fiarba vreo 15-20 min. amestecand din cand in cand sa nu se prinda de tigaie.
     Intr-un vas amestecam putina faina cu apa rece si aruncam peste pui si ciuperci.
   Lasam pe foc si cand incepe sa se faca la fel ca un sos tot ce este in tigaie adaugam smantana 
    pentru gatit,sare si piper daca mai este nevoie.                                                             
    Lasam pe foc pana cand mai scade sosul din tigaie iar apoi punem patrunjelul tocat marunt.       Amestecam si oprim focul.    
  Se poate servi cu niste cartofi fripti , chiar natur, sau asa simplu cu rosii .
     
       Pofta buna!

1 comentarii:

Aurica spunea...

arata bine si presupun ca are un gust foarte bun, de te lingi pe degete, o parere a mea, rosiile aratau mai bine daca erau feliate si asezate frumos in farfurie..dar oricum a iesit bine ;)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...