Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 5 iunie 2011

Bors de vita cu legume

Initial vroiam sa fac altfel de bors dar am ajuns la acesta.Vroiam ceva altfel, si e putin altfel decat cum fac eu de obicei supele,ciorbele.
Pentru acesta aveti nevoie de:
  500 g carne de vita (dar recomand mai bine vitelul) , 3 morcovi, 1 pastarnac, 1 ceapa, 5 cartofi, 1 frunza maricica de telina, 1 frunza de leustean, patrunjel, sare , piper, 1 cub Knorr de legume,1 lgta de bors Magic la plic, putin helas sau acriti dupa gust cu zeama de lamaie.
Prepararea:
   Se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa si sare.Cand incepe sa apara spuma se curata.
Se adauga in oala ceapa taiata cuburi de marime medie, morcvoii si pastarnacul rondele si frunza de telina intreaga:


Se lasa in continuare la fiert si cand morcovii si pastarnacul sunt aproape fierti se adauga cartofii curatati de coaja si taiati cuburi.Se condimenteaza cu piper si se adauga si cubul Knorr.
Se lasa pe foc pana cand se fierb si cartofii , se toaca marunt patrunjelul si leusteanul, se arunca in oala ,se pune si lgta de bors, helasul un strop si se mai da un clocot:

    
   Pofta buna sa aveti!

3 comentarii:

fashion doctor spunea...

gustos! sa stii ca am facut reteta ta de ghiveci , dar am adaugat putina linte.yumii! pup

Bucate Apetisante spunea...

E chiar bun ghiveciul ala, si eu l-am gasit pe blogul ''Bucataria turceasca'' si i-am ''aplicat'' cateva ingredinte in plus.
Si consider ca orice adaugare nu poate duce decat la un gust mai bun. Ma bucur ca l-ai incercat.

Cristina spunea...

F bun!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...