Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

sâmbătă, 17 martie 2012

Foietaj cu mere sau visine

Si pentru ca de o saptamana stau fara mixer , si nu pot face nimic mai complicat si mai bun, am facut acest foietaj umplut cu visine ,mere iar altele cu gem de caise. La o adica, fiecare umple foietajul cu ce vrea, poate fi compozitie dulce sau sarata, dar eu acum am ales varianta sweet.
Si poate ca nu necesita scrierea unei retete, insa vroiam sa-l public pe blog pentru ca poate fi folosit ca idee  in caz ca sunteti in pana de asa ceva. Sau eu...ca mi se intampla des. :)
    So, ingrediente:
    Aluat frantuzesc congelat, visine congelate (sau proaspete), mere date pe razatoare + zahar , scortisoara dupa gust si 1, 2 lg de gris ,  gem de caise (al 3-lea fel de umplutura).
Preparare:
    Pentru visine, aluatul se taie in patratele mici, se pune cate o visine in fiecare patratel si se unesc colturile opuse :

    Aluatul pe care eu l-am folosit este acesta de mai jos, este foarte bun si e deja taiat in patrate. La umplutura de visine, foaia de aluat am mai taiat-o eu inca o data in alte 4 patratele mai mici.

 
O alta varianta ar fi ca in mijlocul patratului de aluat (dar nu cele mici) sa fie puse visinele si sa-l inchideti ca pe un cosulet. Eu am facut vreo trei si de acest gen, si le-am copt in forme de briose asa cum am vazut si eu pe la alte gospodine.
 Pentru foietajele umplute cu mere si gem de caise, in patratul de aluat am pus compozitia de mere (mere date pe razatoare, stoarse de suc, fripte in tigaie cu zahar si scortisoara dupa gust si cu o lingura, doua de gris pt. a absorbi sucul ce-l mai lasa merele; compozitia se lasa la racit ). Impachetarea am facut-o ca la cornulete , sau ca la sarmale, cum vreti voi :))
   
Toate se ung cu ou batut inainte de a fi date la cuptor, la o temperatura medie, pana cand sunt rumenite. Dupa coacere se pudreaza cu zahar sau cu grija le treceti prin zahar pudra :


14 comentarii:

VIVIANA spunea...

Sigur is foarte bune...

Bucate Apetisante spunea...

Da, cel putin noua ne plac. :)

Maya spunea...

Inainte gaseam si eu aluat din asta bun. Acum... pauza. Gasesc eu multe feluri, dar ca ala ce era tot asa patratele si gros, si foieta ca lumea... nu mai gasesc!
Simplu si elicios!

sara & Miki spunea...

Minunate... am fost in gand cu dulcele din week-endul acesta. Pup!

Ioana V. spunea...

rapid si buuuun!

Simona spunea...

Cel putin una este a mea!!! Pup

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Maya, kisses.

Bucate Apetisante spunea...

Pupici Sara& Miki!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Alinutzikule :)

Bucate Apetisante spunea...

Simo, s-a facut! :)

Cristina spunea...

Simplu, rapid si bun1 Cum imi place mie!!!

Emily spunea...

si mie imi place aluatul acesta, e extrem de versatil iar in combinatie cu fructe ... comoara la casa omului ;) Te pup scumpa mea!

CattaS blog spunea...

Buna ziua, sunteti interesati de un schimb de link-uri cu site-ul www.kono.ro ?
Dvs. imi adaugati link inspre http://www.kono.ro/jocuri-de-gatit/ cu titlul jocuri de gatit, iar eu va voi adauga link pe http://cattasblog.blogspot.com .

Astept un raspuns din partea dvs,
Multumesc !

Bucate Apetisante spunea...

De acord, CattaS blog.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...