Ciorbita e facuta sambata trecuta si nu am ajuns sa o scriu. Desi e numai din legume ,este foarte buna la gust si mi-am dat seama ca e si potrivita pentru perioada postului de aceea am tinut sa precizez asta inca din titlu.
Pentru ciorbita eu am folosit:
2 morcovi, 1 patrunjel, o jumatate dintr-un dovlecel mai mic, 1 conopida mica, 2 rosii coapte, 1 ardei galben, 1 ceapa, sare, piper, 1 cub Knorr (optional), putin ulei, patrunjel verde tocat si apa, desigur.
Mod de preparare:
Legumele se curata toate de coaja (in afara de ardei, bine-nteles) . Patrunjelul , morcovii , dovlecelul si ardeiul se taie cuburi, conopida se desface buchetele si se pune in apa cu sare.
Intr-o oala inalta se pune ulei, iar in ulei la prajit ceapa curatata si taiata ori solzisori, ori in bucati medii:
Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga legumele cuburi, se sareaza si se pipereaza:
Le lasam o vreme sa se caleasca iar dupa aceea turnam apa. In timp ce fierb , rosia se opareste in apa fierbinte, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pune in oala cu ciorba. Urmeaza conopida si daca ati optat pentru cubul Knorr puteti sa-l puneti si pe acesta. In mod normal rosia se pune la sfarsit, mereu ultima, fiind acrisoara va fierbe mai greu legumele insa eu de data aceasta nu am respectat regula. Lasam la fiert pana cand toate legumele sunt facute:
Ultimul pus in oala, dupa ce corba este gata, este patrunjelul verde tocat:
Se poate servi cu smantana daca nu tineti post.
Pofta buna!