Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

miercuri, 22 decembrie 2010

Prajitura turnata cu mere

Ma bucur tare mult ca am gasit si pozele de la reteta asta de prajitura cu mere,care e bunicica.
Aveam reteta scrisa dar nu mai stiam de poze.Se pare ca erau salvate bine undeva pe net  :)
Sa va scriu si cum am facut prajitura asta...
 Din : 9 linghuri de zahar, 9 linguri de ulei ,10 linguri de lapte, 12 linguri de faina, 1 praf de copt,2 oua.
Asta pentru cele doua blaturi.Pentru compozitia de mere avem nevoie de : aprox. 1 kg de mere ,desigur,scortisoara dupa gust si zahar la fel,dupa gustul fiecaruia,aprox. 1 lg de gris.
 Cum facem: intr-un bol incapator spargem cele doua oua si punem zaharul.Se freaca bine pana ajunge ca o crema,se adauga uleiul,se amesteca bine pana se incorporeaza,apoi faina se amesteca cu praful de copt si se ia din ea cate o lingura si se pune peste oua,se amesteca bine,apoi se pune o parte de lapte ca sa fie mai usor de amestecat,apoi iarasi faina,iar amestecam,iar lapte si tot asa pana se termina faina si laptele.
  Se pune hartie de copt intr-o tava si se pune jumatate din compozitia de aluat.Se baga la cuptor la 170-180 grade (cuptor electric) si se tine pana devine aurie.
Intre timp pregatim merele.Se curata de coaja,se dau pe razatoare pe partea cu gauri mari,se pun in tigaie ,pe foc ,cu zaharul si se calesc.Cand sunt aproape gata  merele (atunci cand sunt moi si maroniu inchis) se pune scortisoara atat cat va place si grisul.Se amesteca bine inca putin pe foc si se da la o parte.
Intre timp prima foaie de la prajitura ar fi trebuit sa fie gata deja.Dupa ce merele sau mai racit ,se pun peste prima foaie coapta si se toarna restul de aluat (cea de-a doua jumatate) peste ele.Se baga tava din nou la cuptor si se tine pana cand se vede foaia de deasupra coapta.Puteti incerca sa vedeti daca foaia de deasupra este coapta si cu scobitoarea.
Trebuie sa arate cam asa :
  Si sectionata :


 
Cand este gata se preasara zahar pudra peste ea.



1 comentarii:

Anonim spunea...

While Kate Chopin's narrative This Waking up seemed to be printed throughout 1899, critics ruined the actual publication seeing that wrong. http://kumxz1951j.dip.jp https://imgur.com/a/73M4ylT https://imgur.com/a/Jo2A3IM https://imgur.com/a/KErSvLe https://imgur.com/a/eD3PQwI https://imgur.com/a/xiVdRhd https://imgur.com/a/gqHQKMV

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...