Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

marți, 3 ianuarie 2012

Tort no. 28

 Blat de cacao, crema de lapte condensat, visine, trandafiri de napolitane si numarul  28 pana anul viitor  hee hee  
   Vin si cu reteta, in viitorul apropiat . happy  
Editare ajung sa  scriu  reteta de tort dupa cateva zile...  :)
Am facut un tort exact asa  cum am scris si  mai sus: blat de cacao si crema de lapte condensat. Dupa cateva zile de cautari de creme de lapte condensat pe internet am ramas intr-un final la o reteta gasita pe retete-gustoase.ro dar cu alte cantitati la ingredinete fata de reteta originala.  Aveam o conserva de lapte condensat de prin septembrie adusa de sor'mea de prin alte tari ,  pastrata cu sfintenie ori pentru Revelion ori pentru alte ocazii.
Apropos de lapte condensat, stie cineva vreun site unde pot comanda asa ceva? In afara de ''de latte''.
  
  Bun, pentru tortul din poze aveti nevoie de:
 Un blat de pansdispan de cacao facut din : 7 oua, 7 lg de zahar,  5 lg de faina, 2 lg cu varf  de cacao, putina esenta de vanilie.
Pentru crema va trebuie : 400 ml frisca, 370-390 g lapte condensat, 5 foite de gelatina, 100 ml lapte. Va mai trebuie si aprox. 300-400 g visine congelate sau proaspete, si mai bine.
Decor: bobite aurii din comert si trandafiri de napolitane de la Dr. Oetker.
    Prepararea:
   Pentru blat se separa cele 7 oua. Mai intai de bat albusele spuma adaugand pe rand cele 7 lg de zahar, mixand bine dupa fiecare lg adaugata, apoi cele 7 galbenuse tot pe rand mixand dupa fiecare. Dupa ce le-am incorporat se adauga faina, amestecata cu cacaua, pe rand dar de acum incepem sa amestecam in bol cu o lg de lemn sau paleta de plastic, cu miscari incete , circulare, de jos in sus.
La sfarsit se adauga si esenta de vanilie. Se toarna compozitia blatului intr-o forma de tort unsa cu unt
si tapetata cu faina sau acoperita cu hartie de copt. Se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii iar apoi se lasa la racit dupa care se taie in doua.
Pentru crema batem cele 400 ml de frisca.Foitele de gelatina se pun la inmuiat in apa timp de 5 minute dupa care se pun in lapte, pe foc, pana cand se topesc. Laptele se lasa sa se raceasca usor. Peste frisca batuta se toarna laptele condensat putin cate putin amestecand cu o paleta de plastic. Dupa ce am incorporat tot laptele condensat se toarna si cei  100 ml de  lapte in care am topit gelatina. Se amesteca pentru omogenizare. Atentie, nu puneti laptele cald peste frisca fiindca aceasta vi se va imbranzi. Asteptati pana se raceste, pana cand e doar caldut. Se da crema la frigider pentru vreo 15-20 min.
Asamblare:  forma de tort se acopera cu  folie de plastic lasand marginile mult mai lungi decat e forma. Se pune prima jumatate de blat, se intinde crema, sa fie un strat grosut de crema. Apoi se pun visinele pe toata suprafata, ce-a de-a doua parte de blat se unge pe interior cu putina crema, se aseaza peste prima parte, se apasa usor sa se lipeasca, se pune si crema ce-a ramas peste blatul de sus, se inchide bine in folie (cu marginile lasate mai lungi ) si se da la frigider pentru cel putin 2-3 ore.
Inainte de servire se presara bobite aurii pentru decor, se '' planteaza'' trandafirii de napolitane si e numai bun de servit  drooling 








19 comentarii:

Simona spunea...

La Multi Ani! Sa fi sanatoasa si fericita! Asteptam si reteta. Pupici

Ramona Alina spunea...

La multi ani fericiti! foarte reusit tortuletul, imi plac perlele, ii dã un aer de fin:)pupici!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Simona! Vine si reteta,numai sa am mai mult timp sa scriu.

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Ramona Alina!

Lady Butterfly spunea...

La Multi Ani!!!!! Sa fii sanatoasa, fericita si mult iubita!!!!!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Lady! Asa cum scriam si in alta parte, cu atatea urari ma simt de parca si azi e ziua mea :D

Dana C spunea...

La multi ani!!! Foarte fain tortul!!!!

DiaMar bucataria galbena spunea...

"La multi ani"!
Tortul este sigur delicios.

Antonina Sofia Sociu spunea...

Ce tinerica esti!!! Sa fii sanatoasa si iubita! La multi ani draga mea!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Dana, ma bucur ca-ti place.

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Dia! Da, crema e usoara, si e bun.

Bucate Apetisante spunea...

Anto, sanatate si iubire e tot ce-mi trebuie :)
Bun...poate si niste noroc :D
Multumesc de urari!

sarah spunea...

nr 28 zici?pai atunci la multi ani,sanatate si fericire.pupppp!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Sarah :-*

TeoBucatar spunea...

la multi ani cu sanatate,fericire si tot ce iti doresti tu!De doua ori:)...si pentru anul acesta!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Teo!

Cristina spunea...

La multi ani cu sanatate si fericire! Ai facut un tort f bun!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Cristina!:-*

Anonim spunea...

la LIDL gasesti lapte condensat

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...