Este o reteta turceasca pe care am modificat-o putin in functie de gustul meu.
Nu contine carne asa ca reteta era buna si in post.
Reteta originala este cu fasole rosie ,cartofi si fara porumb. Mie imi place mai colorata si imi place mult porumbul asa ca l-am folosit in reteta.
Varianta mea de reteta contine:porumb, fasole, morocov, ardei rosu, ceapa, patrunjel, rosii cuburi din conserva sau nu neaparat, puteti pune si proaspete , 2 catei de usturoi ,sare, piper, chilli, marar, ulei si putina apa.
Prepararea:
Morcovii se taie cuburi,ardeiul rosu la fel,ceapa se toaca dar nu foarte marunta,fasolea se fierbe daca nu ati folosit din conserva ca si mine.
Se pune la incins in tigaie uleiul si cand incepe sa sfaraie puneti ceapa:
Cand incepe sa devina transparenta se adauga si morcovul si condimentele precum sare,piper si chilli:
Cand incepe sa se inmoaie morcovul se adauga ardeiul rosu:
Lasati pe foc cateva minute tigaia cu ingrediente apoi adaugati rosiile din conserva (cateva linguri) sau cele proaspete daca le-ati ales pe acestea:
Adaugati apa si amestecati:
Puneti usturoiul trecut prin presa:
Apoi porumbul si amestecati din nou:
Urmeaza fasolea:
Amestecati bine,daca mai este nevoie mai puneti si apa si lasati la fiert pana sunt gata toate ingredientele.Adaugati marar si patrunjel si gata mancarea.
Puneti in farfurie si decorati dupa imaginatie:
Pofta buna!
2 comentarii:
foarte simpla si explicita reteta, interesanta :) merita incercata
E numai buna pentru cand ai putin timp la dispozitie si trebuie sa mananci ceva ca ti-e foame. :)
Trimiteți un comentariu