Pentru pranzul din ultima zi a anului, dar si prima din anul nou, am optat pentru o rulada cu carne. Pofta si ideea mi-a venit de la Ramona Alina desi nu am respectat intocmai reteta ei . Rulada e din muschi de porc care conform etichetei de pe ambalaj trebuia sa fie umpluta cu bacon, cascaval, ceapa + diverse. Surpriza a fost cand am taiat muschiul pentru ca vroiam sa mai adaug eu una alta si constat ca de fapt muschiul era umplut doar cu o carne macinata grasa rau (altfel spus predomina grasimea in ea ) si atata tot . Am trecut de partea cu soc si am mai pus eu niste ciuperci din conserva, mai ceva condimente , desi nici acum nu-mi vine sa cred cate minciuni '' inghitim'' noi consumatorii
Ca sa scriu la un loc ingredientele, pentru rulada de porc va trebuie:
In primul rand una bucata muschi de porc. Umplutura mea a fost din: carnea grasa macinata gasita in muschi, niste ciuperci din conserva, cimbru, boia iute, sare, piper. La suprafata muschiul a fost uns cu ceva pasta de rosii cu diverse condimente. Eu am facut propria mea ''unsoare'': pasta de ardei facuta in toamna, cu un catel de usturoi trecut prin presa, patrunjel verde si putin piper.
In primul rand una bucata muschi de porc. Umplutura mea a fost din: carnea grasa macinata gasita in muschi, niste ciuperci din conserva, cimbru, boia iute, sare, piper. La suprafata muschiul a fost uns cu ceva pasta de rosii cu diverse condimente. Eu am facut propria mea ''unsoare'': pasta de ardei facuta in toamna, cu un catel de usturoi trecut prin presa, patrunjel verde si putin piper.
Preparare:
Muschiul se cresteaza pe lung cat mai adanc dar atentie, nu se taie de tot. Se bate cu ciocanul de carne, se intind pe muschiul batut toate ingredientele si condimentele amintite, se ruleaza, se impacheteaza intr-o folie de aluminiu , se pune pe o tava si se da la cuptor pentru 30-40 minute la aprox. 180-190 grade. Dupa acest timp se verifica. Daca nu e facuta se mai tine in cuptor, daca e gata se inlatura folia de aluminiu si se mai tine asa la caldurica inca vreo 10 minute sa se rumeneasca.
Eu dupa ce am scos-o din cuptor am uns-o cu acea pasta de ardei de care va spuneam mai sus ( primita de la maman), in care am adaugat patrunjelul verde tocat, usturoiul trecut prin presa si piperul.
Am servit rulada alaturi de cartofi piure.
Pofta !!
7 comentarii:
Noul An 2012 să -ti aducă sanatate,noroc, realizări pe toate planurile,
bucurii, prietenie, fericire, speranţa unui nou început, energia necesară pentru a-ti împlini toate dorinţele şi înţelepciunea de a aprecia fiecare zi prin micile bucurii pe care le oferă.
La mulţi ani!
Multumesc Daniela. Sper ca toate acestea sa ti indeplineasca si tie!
Bine ca ai desfacut-o si ai dres-o , asa cu siguranta este mult mai buna . Pup sorella!
La Multi Ani!
Foarte interesant ai updatat rulada! Imi place cum a iesit la final :) Pupici
La multi ani Simona! :-*
Arata super super! N-as refuza o bucata nici sa ma bati, numai sa mai ai!
Lady, din pacate nu.
Dar mai facem. :)
Trimiteți un comentariu